Sesiune de admitere la Seminarul „Veniamin Costachi” de la Neamț

După cum informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova Seminarul Teologic Ortodox Liceal ‘Veniamin Costachi’ de la Neamț, situat în imediata apropiere a Mănăstirii Neamț, comuna Vânători-Neamț, școală teologică cu tradiție în spiritualitatea creștină ortodoxă românească, aduce la cunoștința absolvenților clasei a VIII-a că în perioada 30 august-3 septembrie 2010 va organiza etapa a III-a a concursului de admitere pentru clasa a IX-a, anul școlar 2010-2011 prin susținerea probelor de aptitudini la următoarele specializări:

I. Teologie ortodoxă, cursuri de zi: 6 locuri (băieți)

II. Teologie patrimoniu cultural (desen și pictură), cursuri de zi: 8 locuri (clasă mixtă de băieți și fete). În perioada 30 august-1 septembrie 2010 va avea loc înscrierea candidaților.

Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț, prin așezarea sa, prin învățământul de calitate pe care îl oferă (dovada premiilor de la concursurile naționale și internaționale), asigură elevilor siguranță în școală și un climat adecvat pentru formarea individuală și spirituală. Școala pune la dispoziție spații de învățământ cu săli de clasă, un laborator de limbi străine dotat cu calculatoare, două laboratoare de informatică dotate cu calculatoare moderne, ateliere pentru desen, pictură și restaurare, o valoroasă bibliotecă cu peste 80.000 de volume, internat cu spații de cazare modernizat, o cantină reabilitată la standard european, o sală de sport construită prin programul național ‘Săli de sport’, o frumoasă biserică – paraclis sub ocrotirea ‘Sf. Ioan Iacob de la Neamț – Hozevitul’ pentru programul liturgic etc. Relații suplimentare pot fi obținute la tel: 0233. 251.876 sau pe pagina de internet http://www.semmnt.ro/. Candidații repartizați computerizat la alte licee în luna iulie 2010 au posibilitatea ca în baza unei aprobări pe care o vor obține de la Inspectoratul Școlar Județean să obțină o nouă fișă de înscriere de la școala unde au absolvit clasa a VIII-a.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…