Serile filocalice au debutat la Palatul Patriarhiei

Între 15 și 30 noiembrie se desfășoară cea de-a XVI-a ediție a simpozionului Serile filocalice Dumitru Stăniloae. Evenimentul este organizat anual de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români din București.

Prima conferință s-a desfășurat în această seară în Aula Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei și a fost susținută de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal.

Preasfinția Sa a făcut unele precizări referitoare la tema aleasă Biserica și tinerii, Biserica din sufletul studentului.

„Când spunem Biserica și tinerii s-ar părea că vorbim de două entități paralele. Ei bine, nu este nicidecum așa pentru că biserica este mai mult decât ierarhia: ierarhi, preoți, diaconi, adică slujitorii Bisericii. Biserica vă cuprinde pe toți cei care ați fost botezați în numele Sfintei Treimi, ați primit harul Sfântului Duh, pe cei care împărtășesc credința în Mântuitorul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu întrupat și care sunt legați prin fire nevăzute prin aceeași credință în Hristos. Prin urmare, tinerii sunt parte a Bisericii, parte a comunității. Biserica din care facem parte în primul rând înseamnă comuniune, înseamnă unitate dată de aceeași credință, înseamnă comuniune de iubire în Hristos și nu orice fel de iubire, ci acea iubire dumnezeiască, jertfelnică la care suntem îndemnați cu toții să o împărtășim unii față de ceilalți”.

Întâlnirea s-a încheiat cu o serie de răspunsuri date de Preasfințitul Părinte Episcop-vicar patriarhal Ciprian Câmpineanul întrebărilor adresate, din sală, de studenții participanți.

Următoarele conferințe se vor desfășura în Aula Magna a Facultății de Drept din București în zilele de 16, 17, 21, 23, 27 și 28 noiembrie. Participanții își vor îmbogăți cunoștințele religioase și vor putea găsi răspunsuri la numeroase probleme, atât duhovnicești, cât și sociale, cu care se confruntă în viața de zi cu zi.

Comentarii Facebook


Știri recente