Serile duhovnicești din Târgu Jiu, la final

La Târgu Jiu se încheie astăzi, 16 martie, seria de întâlniri duhovnicești organizate, în această săptămână, sub genericul „Serile duhovnicești Filocalia”. Manifestările au fost organizate de Protopopiatele Târgu Jiu Nord și Sud, în parteneriat cu Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români și Consiliul Județean Gorj.

„Întâlnirile duhovnicești se încheie în această seară prin conferința susținută de pr. Conf. univ. dr. Constantin Pătuleanu de la Facultatea de Teologie din Craiova, pe tema Iertare și pocăință în perioada Triodului. Amintim că evenimentul găzduit de Casa de cultură a Sindicatelor a debutat luni, 14 martie, cu prelegerea susținută de pr. lect. univ. dr. Adrian Ivan pe tema Sfânt este Dumnezeul nostru„, după cum a relatat corespondentul Radio TRINITAS, Gheorghe Cioiu.

De asemenea, ieri, 15 martie, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox român din Ungaria a vorbit de actualitatea mesajului religios și dificultățile pastorației ortodoxe în diaspora.

După cum a mai declarat Gheorghe Cioiu, conferințele au fost precedate de expoziții cu vânzare de carte religioasă și icoane, precum și de recitaluri de muzică religioasă susținute de corul Liceului teologic din Tg Jiu și de ansamblul de datini și obiceiuri Tisa din Tismana.

Comentarii Facebook


Știri recente