Seria de conferinte cu tema ‘Viata si misiunea parohiei azi: probleme impliniri si perspective’ continua la Durau

La Centrul Cultural-Pastoral din Durau ieri s-a desfasurat intalnirea protopopiatelor Iasi I si Targu Neamt in cadrul conferintelor preotesti anuale.

Parintele Constantin Andrei, Protopop al Protopopiatului Iasi I, ne-a declarat ca preotii au discutat pe grupuri problemele care apar in parohii iar Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a analizat referatele sustinute oprindu-se mai ales la problemele societatii de astazi : ‘Conform metodologiei care s-a stabilit de catre Centrul Eparhial, fiecare protopopiat ar trebui sa intocmeasca trei referate. Aceste trei referate trebuie apoi depuse la Centrul Eparhial si acolo ele sunt verificate … S-au oprit asupra unuia dintre ele, referatul parintelui Merticaru Dumitru de la Biserica Banu din Iasi, care a prezentat in fata tuturor preotilor aceasta tema. Dupa pauza a urmat completarea pe marginea referatului’.

Parintele Protopop Constantin Andrei a spus ca s-au atins in discutii problemele secularizarii, a plecarii multor tineri din tara noastra pentru a-si castiga existenta in alte tari, bolile secolului, cosumul de droguri, prostitutia si traficul de carne vie.

Ieri seara, preotii s-au intrunit pe grupuri de discutii, iar astazi se vor analiza problemele mai importante care s-au discutat.

Conferintele nu se vor termina insa maine. Pe 1-2 septembrie se vor intalni Protopopiatele Harlau, Dorohoi si Ceahlau, iar pe 3-4 septembrie cele din Botosani, Darabani si Roznov.

Comentarii Facebook


Știri recente