Seria Conferințelor preoțești semestriale de toamnă, în Episcopia Tulcii

În perioada 10-13 noiembrie a.c. se desfășoară în Episcopia Tulcii sub subiectul ,,Familia creștină și provocările lumii contemporane la adresa ei”, seria Conferințelor preoțești semestriale de toamnă pentru anul în curs, informează site-ul oficial al Episcopiei Tulcii.

Tema acordă o atenție specială ,,micii biserici din casă”, după cum frecvent este denumită familia, și reprezintă o aducere la zi a poziției morale biblice și tradiționale pe care Biserica Ortodoxă o are vizavi de ,,cea mai mică celulă a societății”.

Familia creștină a constituit și este o preocupare permanentă a Bisericii, care în virtutea vocației sacramentale se simte nevoită să apere darul vieții și să răspundă provocărilor la adresa familiei, oferindu-i sprijin mai ales acum în perioada în care ea se confruntă cu cei mai mari inamici: divorțul, avortul și abandonul copiilor.

În acest context, dezbaterea unei asemenea probleme, care privește nu numai Biserica Ortodoxă, ci întreaga umanitate și viitorul ei, este vitală.

Discuțiile pe marginea celor mai bune remedii pe care le poate oferi Biserica, familiei aflate în derivă morală, constituie un punct special din planul temei propuse, care a debutat astăzi 10 nov. în Protoieria Tulcea.

Programul de lucru al conferințelor este următorul:

Oficierea Sfintei Liturghii, urmată de slujba de Te-Deum și de cuvântul de deschidere al Preasfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii și de susținerea Conferinței propriu-zise.

Pentru Protoieria Tulcea vor conferenția: P.C.Pr. Dumitru Pațanghel de la Parohia ,,Sf. Împărați” Tulcea și P.C. Pr. Sebastian Jecu de la Parohia ,,Sf. Trei Ierarhi” Tulcea.

Joi 12 nov. pentru Protoieria Niculițel vor susține conferințele P.C. Pr. Aurelian Tecuță de la Parohia Revărsarea și P.C. Pr. Florin Lungu de la Parohia ,,Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, Sf. Gheorghe și Sf. Stelian” Măcin II.

Vineri 13 nov. pentru Protoieria Babadag vor conferenția P.C. Pr. Ciprian Nane de la Parohia Lăstuni și P.C. Pr. Emil Ionescu de la Parohia Ostrov.

Comentarii Facebook


Știri recente