Seri duhovnicești la Parohia Sfântul Nicolae – Brândușa din Craiova

Biserica „Sfântul Nicolae – Brândușa” din Craiova derulează în perioada 5 mai – 1 octombrie, proiectul catehetic „Calea credinței”, inițiat de părintele paroh Gabriel Sorescu. În cadrul acestui proiect, credincioșii sunt invitați să participe în fiecare sâmbătă, începând cu ora 18:30, la întâlniri duhovnicești. Cu acest prilej, părintele Gabriel susține prezentări pe diverse teme religioase, propuse de credincioși, urmate de discuții și întrebări din partea celor prezenți, a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

„Este vorba de un program de catehizare, prin care încercăm să îi facem pe credincioși să pătrundă tainele credinței creștine într-un mod cât se poate de liber și de deschis”, a precizat preotul Gabriel Sorescu.

Părintele a adăugat că proiectul include și metode non-formale de educație religioasă, precum prezentările temelor pe suporturi audio și video: „Prezentările sunt însoțite de aplicarea unor metode și tehnici de educație non-formală, educație alternativă. Căutăm să-i stimulăm pe credincioși să își spună părarea asupra unor subiecte legate de credință, să dialogăm cât mai mult iar apoi noi, preoții, să fixăm aceste cunoștințe, prezentând opinia dogmatică a Bisericii Ortodoxe Române”.

Temele abordate până acum: „Despre necesitatea cunoașterii credinței”, „Despre rugăciune”, „Argumente despre existența lui Dumnezeu”, ,”Despre pregătirea Sfintei Liturghii” și „Despre credința adevărată”. „Îmi doresc ca aceste cateheze să fie tipărite și difuzate comunității noastre pe internet, pentru că Biserica noastră are o agendă, denumită «Agenda creștinului», unde va fi inclusă, începând din această săptămână, o rubrică care va cuprinde cateheza ce a fost discutată. Un alt deziderat este ca temele pe care le vom aborda să aibă și un suport fizic, să fie tipărite pe foaie astfel încât credincioșii, după întâlnirile duhovnicești, să plece acasă cu hârtia pe care să se afle detaliată tema respectivă, ducându-le familiilor lor și astfel cât mai mulți enoriași să afle despre lucrurile frumoase care se întâmplă la biserica noastră”, a mai precizat părintele paroh Gabriel Sorescu.

Comentarii Facebook


Știri recente