Seri duhovnicești la Parohia Călimănești I din Arhiepiscopia Râmnicului

Prima săptămână a Postului Mare a fost o perioadă de aleasă trăire duhovnicească pentru credincioșii Parohiei Călimănești I din Arhiepiscopia Râmnicului. Conform programului liturgic specific acestei perioade, în biserica parohială cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” s-a săvârșit în primele patru zile Pavecernița Mare în cadrul căreia s-a citit Canonul Sfântului Andrei Criteanul, iar miercuri și vineri s-a oficiat Sfânta Liturghie a Darurilor înainte Sfințite. Fiecare slujbă a fost însoțită de un cuvânt duhovnicesc rostit de către preoții slujitori.

Un program aparte a fost rânduit pentru ziua de vineri când s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, urmat de o cateheză despre săvârșirea Tainei Sfântului Maslu susținută de către tânărul seminarist Bogdan Neacșu, elev în anul IV la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, după cum informează arhiram.ro.

La această manifestare au fost prezenți Pr. Ionuț Rădulescu, responsabil pentru catehizarea parohială în cadrul Protoieriei Râmnicu Vâlcea și Pr. Mihail Pretorian, Inspector pentru catehizarea parohială în cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului, care le-a vorbit credincioșilor prezenți despre necesitatea realizării în cadrul bisericilor parohiale a activităților de catehizare a copiilor, tinerilor și adulților: „În zilele noastre, mulți oameni, fără să excludem copiii și adolescenții, suferă din cauza pierderii propriului „eu”, a sensului și a valorilor existenței lor. Sensul vieții devine stins și primitiv, iar stimulul vieții inert și veștejit. Experiența harică a nevoitorilor mărturisește că fără legătura interioară cu Dumnezeu lipsește sentimentul plinătății existențiale, se surpă pilonii și scopurile vieții”.

Comentarii Facebook


Știri recente