Seri duhovnicești la Alba Iulia

Ieri, 4 martie 2010, au debutat la Alba Iulia serile duhovnicești organizate de ASCOR Alba Iulia, informează cotidianul ‘Ziarul Lumina’. Ieri seară părintele Florin Botezan și părintele Sabin Vodă au prezentat conferința cu titlul „Părintele bucuriei – Arhimandritul Teofil Părăian”.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele jurnalist creștin Sabin Vodă: „Cartea cuprinde în prima parte patru interviuri cu părintele Teofil despre câteva dintre concluziile duhovnicești ale sfinției sale, iar în partea a doua cuprinde mărturii ale celor care l-au cunoscut pe părintele Teofil. A mai fost lansat și un compact disc audio intitulat «Să ne rugăm cu părintele Teofil», un Cd ce cuprinde rugăciuni și poezii rostite de părintele Teofil. De asemenea, a mai apărut un pliant ce cuprinde programul de viață duhovnicească al părintelui în cinci puncte și «Scara fericirii», propusă de părintele Teofil.”

La această conferință a avut loc și video-proiecția unui scurt film despre Părintele Teofil Părăian. În cadrul „Serilor duhovnicești” din acest Post Mare al anului 2010, de la Alba Iulia, vor mai fi prezenți teologul Radu Preda, care va vorbi în săptămâna a IV-a din Post, pe data de 11 martie 2010, despre „Ideologia comunistă și învățătura Bisericii. O evaluare după 20 de ani”; părintele Nicolae Moșoiu de la Brașov, care va veni la Alba Iulia în săptămâna a V-a din Post, pe 18 martie 2010, și va prezenta conferința cu tema „Să ia chip Hristos în noi”; iar pe 23 martie 2010, părintele Nechifor Horia de la Iași va vorbi despre „Viața duhovnicească a tinerilor de azi”. Conferințele se vor desfășura la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, în Aula „Dumitru Stăniloae”, cu începere de la ora 18.00, intrarea fiind liberă.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…