Seri duhovnicești la Alba Iulia

Sfântul Post al Paștilor este o perioadă binecuvântată în care Sfânta Biserică ne cheamă să îmbunătățim relația noastră cu Dumnezeu, să ne îndreptăm atenția mai mult ca de obicei înspre Mântuitorul Iisus Hristos dar și înspre sufletele noastre și să simțim plenar iubirea lui Dumnezeu în inimile noastre ca să învățăm să ne asociem cu El în orice acțiune din viață.

După cum ne-a precizat Pr. Florin Croitoru, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, organizează, în acest sens, și în acest an SERILE DUHOVNICEȘTI, un periplu duhovnicesc susținut de personalități duhovnicești și culturale din Transilvania, după cum urmează:

8 martie: Pr. Conf. Dr. Constantin Necula (Sibiu), Bucuria Postului. Tot astăzi va avea loc lansarea unui dublu CD audio cu titlul „Cultura filocalică” a Părintelui Rafail Noica. Este ultimul CD audio lansat de Radio Reîntregirea și Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, CD ce cuprinde o conferință susținută de Părintele Rafail Noica la Alba Iulia în anul 2002, precum și răspunsurile oferite de Părintele Rafail celor prezenți în sală.

22 martie: Părintele Dionisie Ignat (Albac), Buna Vestire: nunta de taină a omului cu Dumnezeu;

29 martie: Vasile Manea (Cluj Napoca), Taina Sfintei Fețe și Sfintele Patimi ale Domnului;

5 aprilie: Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, va încheia ciclul acestor conferințe din Sfântul Post al Paștilor cu un cuvânt de învățătură pe tema: Născătoarea lui Hristos, Maică a durerii și a lacrimilor.

Conferințele duhovnicești se vor desfășura în Aula ” Dumitru Stăniloae ” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, joia, începând cu ora 18,00.

Comentarii Facebook


Știri recente