Seri duhovnicești în prima săptămână a Postului Mare la Cluj-Napoca

La începutul Postului Sfintelor Paști, în prima săptămână, Facultatea de Teologie Ortodoxă și Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Cluj-Napoca organizează în fiecare seară, după sfintele slujbe, seri duhovnicești. În această săptămână numită și duhovnicească sunt invitați ierarhi sau preoți profesori care rostesc cuvinte de învățătură specifice acestei perioade.

De asemenea, în fiecare dimineață, de la ora 7:30, în Paraclisul facultății, se oficiază Ceasurile dimineții, iar seara, începând cu ora 18:00, în Catedrala Mitropolitană, se săvârșește Pavecernița Mare și Canonul Sfântului Andrei Cretanul.

În prima zi a săptămânii duhovnicești, luni, 7 martie, Preasfințitul Părinte Irineu Bistrițeanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a fost prezent în mijlocul studenților și elevilor seminariști, adresându-le tinerilor prezenți sfaturi duhovnicești. Astăzi, 8 martie, la seara duhovnicească va participa Preasfințitul Părinte Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, iar invitatul de miercuri, 9 martie, va fi prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj, pr. prof. dr. Valer Bel, după cum ne informează radiorenașterea.ro.

Miercuri și vineri, în Paraclisul școlilor teologice, se va oficia Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite, care va începe la ora 16.00.

Comentarii Facebook


Știri recente