Seri duhovnicești în Parohia Harșu din Craiova

La Biserica „Sfântul Haralambie – Harșu” din Craiova se desfășoară în perioada 2 martie – 6 aprilie, o serie de conferințe duhovnicești sub genericul „Serile Harșu”, după cum ne informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei. În fiecare vineri, începând cu ora 18.00, personalități ale vieții religioase și culturale sunt invitate să vorbească credincioșilor pe diverse teme adecvate perioadei pe care o parcurgem.

„Conferințele duhovnicești au loc după săvârșirea Tainei Sfântului Maslu. Această inițiativă a apărut din dorința de veni în întâmpinarea credincioșilor noștri care simt nevoia să dialogheze, să comunice, care au întrebări, care doresc să afle cât mai multe lucruri despre Biserică”, a declarat părintele Viorel Dică, consilier patrimoniu și construcții bisericești în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei și paroh al Bisericii Harșu.

Vineri, 16 martie, invitat a fost părintele protopop Teodor Ciontu, de la Protoieria Craiova Nord. „Tema aleasă în această săptămână a fost « Biserica », din perspectiva semnificației spirituale. Am observat că tot mai mulți tineri participă la conferințe, ceea ce este îmbucurător că își deschid sufletul pentru a primi învățătura de credință a Bisericii”, a mai adăugat părintele Dică.

Printre invitații la aceste seri îi amintim pe dr. Pavel Chirilă și profesorii universitari, preot Constantin Pătuleanu și Ionel Ungureanu de la Facultatea de Teologie din Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente