Seri de rugăciune în Parohia Plopi – Timișoara

În cadrul săptămânii duhovnicești organizate de Parohia Plopi-Timișoara, din Protopopiatul Timișoara II, în săptămâna a cincea din Postul Sfintelor Paști, la biserica parohială cu hramul ‘Sfinții Apostoli Petru și Pavel’ au avut loc o serie de întâlniri ale enoriașilor acestei parohii cu preoți invitați din alte parohii învecinate, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Slujbele au avut o însemnătate specială pentru credincioși, fiind urmate, în fiecare seară, de un cuvânt de învățătură și un recital de pricesne adecvate perioadei Postului Mare.

În seara zilei de 7 aprilie, pr. paroh Zaharia Pereș l-a invitat, în mijlocul credincioșilor Parohiei Plopi-Timișoara, pe pr. Ioan Novac de la Parohia Steaua și Grupul coral ‘Teoforos’ al Arhiepiscopiei Timișoarei, condus de diac. Ion-Alexandru Ardereanu. În lecția de cateheză susținută credincioșilor, pr. Ioan Novac a început de la cuvintele Mântuitorului din Evanghelia după Marcu, capitolul 10, versetul 45: ‘Că și Fiul Omului n-a venit ca să I se slujească, ci ca El să slujească și să-Și dea sufletul răscumpărare pentru mulți’.

Pornind de la acest citat scripturistic, părintele a menționat că, în concepția creștină, slujirea are drept țintă pe Dumnezeu, conform cuvintelor Mântuitorului adresate ispititorului pe munte, ‘Domnului Dumnezeului tău să te închini și numai Lui Unuia să-I slujești’, dar, în același timp, acest principiu al slujirii ar rămâne unul abstract, ireal, dacă nu ar fi împletit cu slujirea aproapelui, a semenului de lângă noi.

‘Slujirea noastră nu trebuie să fie adresată unui dumnezeu închipuit de noi, creat de noi după chipul și asemănarea noastră, tolerant cu poftele și plăcerile noastre, ci unui Dumnezeu Viu și Adevărat, care ne vrea ai Lui cu gelozie. Noi, în tot ceea ce facem și în toată viața noastră, să-l avem ca fond și ideal pe Dumnezeul cel Adevărat, pentru că avându-L pe Dumnezeu ca principiu al slujirii noastre, slujindu-L pe Dumnezeu, slujim și oamenilor’, a precizat părintele Ioan Novac.

(Foto: Catedrala Mitropolitană din Timișoara)

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…