Seri catehetice pentru tineri la Biserica Sfântul Dumitru – Paraclis universitar din București

În fiecare seară de luni, tineri bucureșteni, cu nimic mai prejos față de cei aflați oriunde la acea oră în oraș, pot fi observați cum trec pragul bisericii „Sfântul Dumitru” – Paraclis universitar, din Capitală. Unii vin de la serviciu, alții de acasă, însă scopul este comun: acela de a lua parte la întâlnirile săptămânale dedicate lor, organizate aici.

Fie ca participă activ, fie că doar ascultă, tinerii iau cunoștință de numeroase aspecte ale vieții bisericești, sociale și culturale. Astfel, află răspunsuri pentru multe din întrebările care îi frământă, dar și pentru cele care nu primesc impulsul îndrăznelii de a fi exprimate în cuvinte.

Prima seară catehetică la Biserica „Sfântul Dumitru”, veritabil lăcaș spiritual de deschidere a sufletelor, se petrecea la începutul anului trecut.

„Proiectul serilor catehetice a debutat la 11 ianuarie 2010, când, la inițiativa unui grup de tineri, pe care am apreciat-o foarte mult, a fost o primă întâlnire în Biserica Sfântul Dumitru – Paraclis universitar. De altfel, aceste întâlniri sunt o împlinire a vocației și a chemării acestei biserici de Paraclis universitar”, a declarat pentru TRINITAS TV, părintele Mihai Gojgar, Parohul Bisericii „Sfântul Dumitru” – Paraclis universitar.

Serile de cateheză nu se adresează numai tinerilor. Alături de părintele paroh, tinerii au organizat și pelerinaje și sunt antrenați în diverse activități.

Tinerii care vor fi prezenți la următoarea întâlnire, luni seară de la ora 19, vor afla detalii despre arhitectura bisericilor din Capitală și vor învăța câteva elemente de iconografie.

Comentarii Facebook


Știri recente