Serbări de Crăciun la Școala Varlaam

În perioada 13-21 decembrie 2012, s-au desfășurat serbările elevilor Școlii „Varlaam Mitropolitul”, instituție de învățământ patronată de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

În cadrul serbărilor, elevii din clasele primare le-au vestit părinților și bunicilor Nașterea Domnului prin colinde, în română și în engleză, scenete de teatru, jocuri și dans. La fiecare serbare, Moș Crăciun a fost prezent, încărcat cu amintiri pentru cei mari și daruri pentru cei mici.

„Serbările de Crăciun sunt foarte importante pentru noi, cei de la Școala Varlaam. În aceste zile, copiii vestesc un eveniment cu semnificații multiple: Nașterea Domnului, pe de o parte, dar și nașterea noastră ca oameni noi, oameni care încearcă an de an să fie mai buni, mai blânzi, cu inimi mai largi și mai calde. Serbările de final de an reprezintă și un prilej foarte bun de a vedea cât au crescut copiii și ce au mai descoperit ei la școală în răstimpul de 6 luni care s-a scurs de la ultima întâlnire. Anul acesta, moșul a fost darnic și a poposit câte puțin la fiecare din cele patru clase, aducând copiilor multe daruri și bucuria de a pleca în vacanța de iarnă cu promisiunea fermă că în anul 2013 vor învăța cel puțin la fel de bine și vor fi și mai bucuroși decât au fost în anul care tocmai se încheie”, a declarat Monica Costea, director de marketing și comunicare al Fundației Varlaam.

Comentarii Facebook


Știri recente