Serbarea Zilei Naționale a României, la Timișoara

De 1 decembrie, în capitala Banatului s-au desfășurat o serie de manifestări cultural-religioase, la care au participat oficialități ale orașului, reprezentanți ai administrației publice județene și locale, structuri militare, organizații politice și apolitice.

Manifestările au debutat cu salutul Gărzi de Onoare la Monumentul Ostașului Român din Parcul „Central” și intonarea Imnului de stat al României, informează TRINITAS TV.

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei a oficiat cu acest prilej o slujbă de pomenire a eroilor neamului, alături de un sobor de preoți și diaconi. Totodată, Preasfinția Sa a rostit și un cuvânt de învățătură.

Au urmat depunerile de coroane, jerbe și buchete de flori la Monumentul Ostașului Român de către reprezentanți ai administrației publice județene și locale, precum și din partea diferitelor organizații și asociații. Ceremonia din Parcul Central s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…