Serbarea vârstnicilor din Valea Cetății, Brașov

Fundația ‘Sfinții Constantin și Elena – Valea Cetății – Brașov’ acordă o atenție deosebită persoanelor vârstnice. Începând cu 2005, fundația organizează în fiecare an, trimestrial, aniversarea zilei de naștere pentru credincioșii vârstnici, cu vârsta peste 60 de ani, care participă frecvent la sfintele slujbe în Biserica ortodoxă ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Brașov, conform celor precizate de părintele paroh Corneliu Gârbacea. Fundația a organizat la sfârșitul săptămânii trecute aniversarea zilei de naștere pentru credincioșii născuți în lunile ianuarie, februarie și martie. Au participat 24 de credincioși cu vârsta cuprinsă între 60 și 84 ani, informează Ziarul Lumina.

‘Programul religios a cuprins rugăciunea de mulțumire, rugăciunea la ziua de naștere și rugăciunea pentru cererea celor de trebuință și de folos’, după cum a mai menționat pr. Corneliu Gârbacea.

Sărbătoriților li s-au oferit flori, o felicitare și un dar duhovnicesc constând în publicații precum ‘Asketiconul’, ‘Acatistul Sfintei Varvara’, un pliant cu informații referitoare la activitatea fundației. Aniversarea persoanelor vârstnice a continuat cu un prânz festiv în sala de mese a Centrului religios-filantropic ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’, situat în curtea bisericii, oferit de parohie și de câțiva sponsori.

Comentarii Facebook


Știri recente