Serbarea Nașterea Domnului a devenit tradiție la biserica din Vicovu de Sus – Est

În a doua zi a slăvitului praznic al Nașterii Domnului, miercuri, 26 decembrie 2012, la Biserica „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din Vicovu de Sus – Est, s-a desfășurat serbarea intitulată „Nașterea Domnului”, în cinstea acestei mari sărbători, informează Ziarul lumina, Ediția de Moldova.

La serbarea devenită tradițională au participat elevi din clasele I-VIII ai Școlii Generale Nr. 1 din Vicovu de Sus, care au interpretat rolurile personajelor biblice Iosif, Maria, păstorii, îngerul Gavriil. Grupul de copii a fost acompaniat prin colinde de câteva absolvente ale Școlii Generale Nr. 1 din Vicov.

La finalul serbării, pr. paroh Mircea Irina a adresat un scurt cuvânt de mulțumire: „Le mulțumesc copiilor, dar și părinților acestora, pentru că au reușit să aducă în sufletele credincioșilor prezenți un licăr de lumină din steaua ce a călăuzit magii la peștera sfântă și să transmită bucuria acestui mare praznic, readucându-ne în ipostaza copilului colindător și aducător de veste a Nașterii Domnului”.

Pentru efortul lor, copiii au fost răsplătiți de blândul Moș Crăciun cu daruri, nuci, mere și covrigi. Această serbare s-a desfășurat prima dată în anul 1993 la școala din localitate, iar din 1996 acest program a fost desfășurat în paralel și la biserică, pentru bucuria duhovnicească a credincioșilor.

Comentarii Facebook


Știri recente