Serbarea Hramului la Parohia Ortodoxă Română din Sonderborg, Danemarca

Parohia ortodoxă românească „Botezul Domnului” și „Sfinții Ioan Casian și Gherman din Dobrogea” din Sønderborg, Danemarca, și-a serbat ieri, 28 februarie, hramul. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de chiriarhul Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, Preasfințitul Părinte Macarie.

Mai multe informații cu privire la desfășurarea evenimentului a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Daniel Dascălu de la Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord: „Este îmbucurător faptul că sfinții noștri străromâni Ioan Casian și Gherman din Dobrogea, care au odrăslit în ținuturile Dobrogei de astăzi, ocrotesc și Comunitatea românească din sudul Danemarcei, unde marea majoritate a românilor de aici provin din frumoasele noastre ținuturi de la Dunăre și Marea Neagră. Cu acest prilej, a fost oficiată și taina Sfântului Botez pentru unul dintre cei mai tineri membri ai acestei parohii și a fost oferită din partea comunității și a celor apropiați parohiei o frumoasă și tradițională agapă creștină, pregătită cu multă osteneală și dragoste din bucate tradiționale de post. Prilejul binecuvântat a fost și pentru membrii comunității să primească vizita arhipăstorului lor. Cu prilejul acestui eveniment ei s-au bucurat și de sfaturi și învățături, pentru că fiind la polul cel mai îndepărtat al episcopiei, în partea de sud a Danemarcei, la granița cu Germania, Preasfințitul Părinte Macarie nu i-a uitat și îi vizitează ori de câte ori există posibilitatea cu multă dragoste”.

Parohia ortodoxă românească din Sønderborg este una dintre parohiile tinere care aparțin de Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord, ne informează părintele Daniel Dascălu: „Comunitatea parohială din Sønderborg Danemarca a fost înființată de către, respectiv, după venirea pe Scaunul episcopal a nou-înființatei Episcopii a Europei de Nord a Preasfințitului Părinte Macarie Drăgoi. Ea este păstorită acum de părintele Leon Iacob. Nu este o Comunitate românească foarte mare, însă ea deservește pe românii aflați în partea de sud a Danemarcei și pe cei care sunt în apropierea graniței cu Danemarca din Germania. Mărturisea părintele Leon Iacob că foarte mulți dintre românii de la granița de nord a Germaniei obișnuiesc să vină la slujbele duminicale care se desfășoară cu ajutorul Comunității daneze acolo într-o Biserică, înfrumusețând în fiecare duminică obiceiurile, rânduielile de cult și nu în ultimul rând relațiile de comuniune și dragoste dintre ei”.

Comunitatea ortodoxă română din Sønderborg numără în prezent aproximativ 300 de credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente