Serbarea Grădiniței „Buna Vestire” a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

În Sala „Dr. Iustin Moisescu” a Centrului eparhial Iași s-a desfășurat în zilele de 15 și 16 decembrie serbarea „Dăruind vei dobândi”, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Au participat toate grupele din cele două sedii ale grădiniței Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. După susținerea momentelor artistice, Moș Crăciun a oferit daruri tuturor copiilor.

Grădinița „Buna Vestire” a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a organizat pe 15 și 16 decembrie serbarea de Crăciun ‘Dăruind vei dobândi’. Fiecare grupă de la cele două sedii ale grădiniței (de pe strada Costache Negri din Iași și de pe strada Gavriil Musicescu) a susținut, în prezența lui Moș Crăciun, câte un moment artistic, a rostit poezii și a cântat colinde. ‘Ne-am adunat cu toții aici pentru a-l aștepta pe Moș Crăciun. Fiecare dintre grupe s-a pregătit pentru acest moment. Unii copii sunt fulgi de nea, alții sunt oameni de zăpadă’, ne-a spus educ. Andreea Cheșcu. Serbarea a debutat cu sosirea lui Moș Crăciun, care a mărturisit că a venit mai devreme ca să asiste la serbarea copiilor.

„M-am pregătit pentru această serbare, ca să recit bine poezia”

Preșcolarii au jucat diferite roluri sau au recitat poezii și colinde, așteptând cu emoții impresiile Moșului și darurile lui. ‘M-am pregătit pentru această serbare, ca să recit bine poezia și să primesc un cadou frumos de la Moș Crăciun. Am fost cuminte și am ascultat-o pe mama’, ne-a declarat Teea Chirica. ‘Eu am jucat rolul lui Iosif în sceneta Nașterii Domnului. Am primit cadou de la Moș Crăciun un costum de Spider Man’, a spus un alt copil.

Serbarea din acest an a Grădiniței ‘Buna Vestire’ a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei s-a numit în acest an ‘Dăruind vei dobândi’ și a fost organizată pentru a-i bucura atât pe copii, cât și pe părinți. ‘Ne-am dorit ca prin această activitate să le insuflăm copiilor dorința de a deveni mai buni. De aceea tema se intitulează ‘Dăruind vei dobândi’. Educatoarele au muncit foarte mult, în spatele acestor evenimente este foarte mult efort depus. Dincolo de faptul că preșcolarii au recitat niște poezii sau au cântat, este important că ei pleacă mai îmbogățiți sufletește de aici’, a precizat Cristina Gheorghe, directorul Fundației ‘Varlaam Mitropolitul’.

Serbarea de Crăciun a Școlii ‘Varlaam Mitropolitul’,

Școala ‘Varlaam Mitropolitul’ a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei organizează luni, 20 decembrie, de la ora 15:00, la sediul școlii din Copou, strada Lascăr Catargi, nr. 33, prima serbare a Crăciunului de când școala a fost înființată. ‘Copiii sunt nerăbdători să-i arate lui Moș Crăciun ce au făcut. Tema serbării este ‘Dăruind vei dobândi’. În acest spirit au pregătit mai multe scenete, poezii și cântecele cu profesorii de opționale, dar și surprize pentru părinți. Copiii au fost trup și suflet la repetițiile pe care le-au avut până acum’, a declarat Cristina Gheorghe, directorul Fundației ‘Varlaam Mitropolitul’.

Comentarii Facebook


Știri recente