Serbarea de Crăciun la Parohia Sfânta Cruce – Torino II

Nașterea Mântuitorului Hristos a reprezentat de-a lungul timpului pentru întreaga omenire împlinirea profețiilor și începutul tainic al comuniunii de har dintre om și Dumnezeu. Această bucurie sfântă a fost vestită de îngeri, de magii de la Răsărit, de păstorii de pe lângă Betleem, apoi prin apostoli și ucenici s-a predat precum o comoară neprețuită popoarelor din generație în generație. Triluri de colinde răsună de veacuri în întreaga creștinătate aducând nădejdea Învierii prin Naștere, cea a Fiului lui Dumnezeu din Fecioara Maria.

Emoția Crăciunului s-a concretizat și în Parohia Ortodoxă Română „Sfânta Cruce” – Torino II, printr-o serbare sugestivă a copiilor din cele două grupe (începătoare și medie), participanți duminică de duminică la orele de catehism. Evenimentul menționat a avut loc în sala de festivități a bisericii „San Massimo” din Torino, Duminică, 23 decembrie, începând cu ora 18,00, fiind prezenți mulți credincioși dornici să se înalțe în plan duhovnicesc prin rugăciunile, poeziile religioase și colindele tradiționale prezentate cu adevărată duioșie, nevinovăție și curăție de către cei mai mici ucenici ai Pruncului Mântuitor. Acest moment a putut fi organizat datorită grijii deosebite manifestată cu credință, abnegație, dragoste și susținut devotament în pregătirea copiilor din parohia noastră de către d-na preoteasă Amalia Roșu, d-na preoteasă Adriana Burcescu, diaconițele Nicoleta Istina și Virginia Bînzari și d-na Adriana Chirilă. Este important de notat că, în cadrul comunității noastre, educația religioasă se face cu multă asiduitate de către doamnele menționate, nu numai cu astfel de prilejuri, ci în fiecare săptămână.

De asemenea, a concertat și grupul vocal-instrumental „Nepsis” junior și senior, coordonat de către d-na diaconiță Nicoleta Istina ajutată de tinerii Alexandru Roșu și Iulia Roșu.

În încheierea programului, Pr. paroh Lucian Roșu a subliniat importanța unor astfel de momente, evidențiind faptul că frumusețea praznicului pe care ne pregătim să-l întâmpinăm începe din Biserică, acolo unde credinciosul primește cel mai înălțător dar: Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos. „…De aici, din Biserică ducem în casele noastre liniștea sărbătorilor de Crăciun, împărtășindu-o cu cei dragi din familie…”. În aceeași ordine de idei, părintele Lucian a felicitat copiii pentru momentele înălțătoare oferite și a apreciat eforturile coordonatoarelor amintite, concluzionând: „Viitorul Bisericii noastre stă în propovăduire de la cei mai mici la cei mai mari, aspect pe care l-am împlinit și noi în această seară.”

Nu a lipsit nici prezența lui Moș Crăciun, care după modelul Mântuitorului Hristos, a împărțit cadouri spirituale de speranță și mântuire într-o lume bulversată de promovarea non-valorilor și neadevărurilor. Darurile au luat și formă fizică, copiii primind din partea străbunului Crăciun dulciuri și cărți de conținut creștin-duhovnicesc.

Sfintele sărbători ale Nașterii Mântuitorului să ne aducă tuturor bucurie și mântuire!

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…