Serbare în cinstea Sfântului Nicolae la Parohia craioveană Ziua Crucii

Parohia „Ziua Crucii” din Craiova a organizat, alături de Școala Nr. 30 „Mihai Viteazul” din municipiu, o miniserbare în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae. Activitatea s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Irineu, în biserica parohială cu hramul „Sfinții Împărați”, informează „Ziarul Lumina”.

În deschidere, părintele paroh Titu Manasia a prezentat viața Sfântului Nicolae, evidențiind pilda faptelor sale: „Pentru noi toți Sfântul Nicolae este un model. El este cel care aduce daruri și pentru cei mici, și pentru cei mari. Din sacul lui, creștinii primesc împlinirea dorințelor celor bune. Cu toate că era un om blând, sfântul nu a încetat să se arate, atunci când a trebuit, aspru și cu putere în cuvânt. De fiecare dată când suntem strâmtorați, sfântul aude rugăciunile noastre și ne vine grabnic în ajutor. Astăzi, de ziua lui, îi vom cânta împreună colinde și cântece specifice acestei perioade”.

În continuare, un grup de colindători de la clasele I D și a III-a D au prezentat o scenetă cu viața sfântului. La final, au fost împărțite mai multe pachețele cu daruri pentru colindători.

Comentarii Facebook


Știri recente