Serbare dedicată Sfântului Nicolae la Grădinița parohială Familia din Brăila

În cadrul manifestărilor spirituale prilejuite de sărbătorirea Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul municipiului Brăila, ieri, 5 decembrie 2012, au avut loc mai multe evenimente pastoral-misionare, cultural-educaționale și social-filantropice, informează Ziarul Lumina.

La Grădinița ortodoxă „Familia” din cadrul Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Brăila a avut loc o serbare a copiilor dedicată Sfântului Ierarh Nicolae. Emoționați și plini de gingășie, cei 42 de copii din grupa mică și mijlocie, cu vârste între 3 și 5 ani, au recitat poezii, au cântat și s-au jucat alături de cadrele didactice. Prezent la eveniment, Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Casian le-a oferit darurile din partea lui Moș Nicolae – dulciuri și hăinuțe în valoare de peste 2.500 de lei.

Grădinița „Familia” a luat ființă la data de 1 octombrie 2001, fiind singura instituție de gen din zonă care acceptă și copii cu probleme speciale. Aici, sunt hrăniți și educați 42 de copii, iar cheltuielile sunt suportate de parohie și de diferiți donatori. În această instituție, copiii primesc zilnic educație creștin-ortodoxă, atât prin grija părintelui paroh, cât și prin grija educatoarelor.

Grădinița are program prelungit, cantină proprie, iar copiii, împărțiți pe două grupe, sunt îndrumați de trei educatoare și un asistent social.

Comentarii Facebook


Știri recente