Serbare de Nașterea Domnului la Timișoara

La Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara a avut loc serbarea copiilor de la Grădinița Troița și Școala Antim Ivireanul, două proiecte demarate de Arhiepiscopia Timișoarei în coloborare cu Asociația Pro Logos, informează mitropolia-banatului.ro. În aceste proiecte s-au implicat mulți tineri din biserică, care susțin prin acțiuni de voluntariat celor două instituții de învățământ. La serbare realizată de educatorii și învățătorii copiilor au luat parte preoți, părinți și prietenii copiilor, care care s-au bucurat de colindele și scenetele în care cei mici au fost protagoniștii principali, mai mult evenimentul reprezintă o premieră în care cele două unități reunesc copiii pentru serbarea închinată sărbătorii Nașterii Domnului.

Din partea Arhiepiscopiei Timișoarei a fost prezent la eveniment pr. Zaharia Pereș, consilier cultural, care a subliniat bucuria sărbătorii Nașterii Domnului și a colindelor, care este prezentă în sufletele celor mici, asigurându-i totodată pe cei prezenți de sprijinul ierarhilor noștri, IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului și PS Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, care vor susține și în continuare lucrarea misionară pornită din inițiativa tinerilor părinți. Școala oferă copiilor o educație creștină temeinică în care se împletesc armonios formarea caracterului cu competențele care trebuiesc dobândite. Copiii sunt învățați să deprindă o conduită de viață armonioasă chiar începând de la modul în care se hrănesc. Proiectul Școlii s-a putut materializa în acest an, când porțile Școlii Antim Ivireanul s-au deschis, și unde mulți copii de la Gradința Troița, și nu numai, au pășit pragul școlii.

Acest lucru a fost posibil prin implicare tinerilor părinți și a volunarilor, au crezut în aceste proiecte, unde se urmărește dezvoltarea parteneriatului școală-familie-biserică-comunitate, în care rolul părinților este unul major, în formarea lor ca cetățeni și buni creștini. Pregătirea elevilor se realizează în lumina valorilor ortodoxe, după învățăturile Sfinților Părinți și după modelul parohial de comuniune: dragostea față de Dumnezeu, iubirea de aproapele, ascultarea față de părinți și promovarea învățării centrate pe elev.

Comentarii Facebook


Știri recente