Serbare de Crăciun la Seminarul Teologic din Craiova

Elevii Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova au prezentat un frumos program artistic, de colinde, poezie și teatru religios, dedicat Sfintelor Sărbători de iarnă. Serbarea, deja intrată tradiția școlii, a avut loc miercuri, 19 decembrie, în prezența Înalt Preasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, informează mitropoliaolteniei.ro

În deschiderea evenimentului, Corul seminarului, dirijat de profesorul Victor Șapcă, a prezentat un buchet de colinde culese din repertoriul coral, psaltic și popular. În cuvântul rostit la finalul manifestării, Mitropolitul Olteniei a vorbit celor prezenți despre învățăturile desprinse din evenimentul Întrupării Fiului lui Dumnezeu și despre Nașterea Sa din Sfânta Fecioară. „Dumnezeu a ales să se întrupeze din neamul nostru pentru că suntem zidiți după chipul Său. Ne-a ales ca să purtăm ceea ce nici cetele cerești nu puteau să poarte, focul dumnezeirii. Așa se face că, acest foc se aprinde ca să rămână permanent în compoziția noastră, căci ori de câte ori suntem împreună cu Dumnezeu sau Dumnezeu este cu noi, suntem cu adevărat în bucuria Tatălui Ceresc. Iată cum această mare bucurie, transmisă prin colindele poporului nostru, vine și se așează, an de an, în cuvintele și în inimile noastre. Colinda este așadar o evanghelie, este cuvântul lui Dumnezeu transpus într-o cântare populară, izvorâtă din cea mai adâncă trăirea religioasă a poporului nostru. Așa a înțeles neamul nostru să transpună din revelația dumnezeiască într-o frumoasă cugetare, autentic creștinească, cântarea colindului”, a spus Înalt Preasfinția Sa.

La final, elevii și profesorii Seminarului Teologic din Craiova au fost felicitați și binecuvântați de IPS Părinte Irineu, care le-a urat sărbători fericite. După aceia s-a ieșit în curtea Seminarului pentru tradiționalele urări de bine în noul an, prinse într-un „Plugușor”, pregătit sub îndrumarea pr. prof. Cristin Sperlea.

Comentarii Facebook


Știri recente