Serbare de Crăciun la Parohia Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan din Capitală

În după-amiaza zilei de marți, 18 decembrie, biserica Parohiei „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” din Protoieria III Capitală s-a umplut de copii dornici de a arăta părinților lucrurile frumoase pe care le-au învățat pentru serbarea de Crăciun. Acest eveniment a fost deschis de programul artistic al micuților de la grupa mare nr. 2 „Elefănței” a Grădiniței „Strop de rouă” din București, care, îmbrăcați în costume populare, au adus un crâmpei din cadrul sătesc al vremurilor de altădată prin colindele, poeziile și sceneta pusă în scenă, informează „Ziarul Lumina”. Aflat în apropierea grădiniței, lăcașul de cult a fost ales pentru serbare, întrucât micuții nu știau cine este Iisus, despre Care au auzit în programul artistic pe care l-au pregătit cu profesoara educatoare Daniela Gagu. „Ideea programului nostru a fost să realizăm un dar pentru Nașterea lui Iisus Hristos, precum la nașterea oricărui copil se aduc daruri. Totul a început acum un an și jumătate, când a fost demarat în grupa noastră de copii proiectul „Micul manager”, în care copiii învață să-și pună în aplicare gândurile lor. Având drept punct de plecare iubirea lui Dumnezeu pentru oameni, încât L-a dăruit pe Unicul Său Fiu ca model de iubire, bunătate, înțelepciune, dăruire, răbdare și iertare, i-am implicat în colectarea și donarea de obiecte către copiii de la școala specială pentru ca din aceste acțiuni să înțeleagă că doar dăruind necondiționat vor dobândi. În acest context, unii dintre copii au întrebat: „Cine este Iisus?”. Și atunci mi-a venit ideea că locul unde pot copiii să-L cunoască este biserica, fiindcă educația fără Dumnezeu nu se numește educație”, a spus profesoara educatoare Daniela Gagu.

Având sprijinul părintelui paroh Gheorghe Șupeală, a fost organizată la demisolul bisericii și o expoziție cu lucrările copiilor despre Nașterea Domnului. „Lucrările vor fi expuse în biserică mai mult timp pentru ca acele persoane care vor mai veni în biserică să înțeleagă că de mici copiii trebuie crescuți în credință, dacă vrem să-i avem oameni adevărați mai târziu. Cred că, în urma acestor acțiuni, copiii au simțit ce plăcută este bucuria de a dărui necondiționat și sper ca și în sufletele lor să se aprindă o scânteie care să lumineze lăuntrul lor, precum steaua ce i-a călăuzit pe magi spre ieslea Domnului Iisus, și așa să-i călăuzească și pe copiii noștri, iar prin ei și pe părinți”, a mai mărturisit educatoarea Daniela Gagu.

„Îi aducem mai aproape de Dumnezeu, întrucât lumea s-a schimbat”

Tot la demisolul acestei biserici s-a desfășurat și programul artistic al clasei a III-a B pregătitoare a Școlii Gimnaziale „Emil Racoviță” din sectorul 4 București. „Ne bucurăm de sprijinul bisericii în această acțiune prin care îi aducem pe copii mai aproape de Dumnezeu, întrucât lumea, în ultima vreme, s-a schimbat. Suntem din ce în ce mai răi, mai cuprinși de stres din cauza celor întâmplate în societatea noastră. De aceea îi învățăm pe micuți că sunt copiii lui Dumnezeu și că El este Tatăl nostru”, a precizat institutoarea Luminița Dicu.

Serbarea de Crăciun de la parohia bucureșteană „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” s-a încheiat cu un moment muzical, susținut de un grup de copii de la Școala Gimnazială de Muzică și Arte Nr. 5 din sectorul 3 al Capitalei și din comuna Berceni. Copilașii au fost coordonați de profesoara de vioară Cecilia Lungu. De asemenea, în preajma marilor praznice, copiii de la aceste instituții școlare vin alături de profesorii de religie să se spovedească și să se împărtășească, dar și să primească daruri, precum în ziua de Sfântul Ierarh Nicolae, când peste 220 de copii au primit cadouri. „Ne bucurăm de aceste parteneriate cu instituțiile școlare, mai ales de activitatea acestor cadre didactice credincioase care constituie modele spirituale pentru copiii pe care îi au în ocrotire și pregătire. Evenimentele organizate în cadrul bisericii au rolul de a-i integra pe copii în atmosfera religioasă spre a deveni cunoscători și trăitori ai credinței noastre și ai lui Dumnezeu”, a subliniat pr. paroh Gheorghe Șupeală.

Comentarii Facebook


Știri recente