„Sensul pelerinajului, astăzi – o perspectivă sociologică”- conferință desfășurată la Centrului Eparhial din Galați

În sala „Episcop Melchisedec Ștefănescu” din cadrul Centrului Eparhial din Galați a avut loc astăzi, 23 martie, conferința cu tema „Sensul pelerinajului, astăzi – o perspectivă sociologică”.

Colocviul a fost susținut de Mirel Bănică, doctor în științe politice al Universității din Geneva, Elveția (2004) și specialist în domeniile Sociologia Religiilor: „Rolul pelerinului este foarte important, este un rol de martor. El mărturisește prin activitatea pelerină pe care o intreprinde […] că e vorba de o Biserică vie, care a știut să se adapteze provocărilor modernității. Pelerinul ortodox mai arată faptul că știe pe de-o parte să aparțină unei Biserici, dar pe de altă parte știe să-și asume anumite acte tipic creștine”, informează Radio TRINITAS.

La eveniment au participat cadre didactice, studenți și masteranzi de la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din Galați, elevi ai Seminarului teologic „Sfântul Apostol Andrei”, preoți și monahi din Eparhie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…