Crestinii din intreaga lume sarbatoresc astazi Nasterea Domnului si Mantuitorului Nostru Iisus Hristos. Minunea Nasterii Mantuitorului s-a petrecut in urma cu mai bine de doua milenii, intr-o pestera saraca de la marginea orasului Betleem. Care sunt principalele semnificatii duhovnicesti ale acestui praznic imparatesc si cum trebuie sa intimpine crestinii aceasta sarbatoare am aflat de la PS Sebastian Ilfoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor: ‘Sa intelegem ca aceasta sarbatoare este o sarbatoare a iubirii lui Dumnezeu fata de om, pentru care S-a si intrupat Mesia Hristos in lume, si este o contaminare cu iubirea oamenilor, pentru ca ei, oamenii, sa se inteleaga, sa se iubeasca intre ei. Asadar, Craciunul ar trebui sa ne duca dincolo de toate celelalte lucruri materiale, necesare si ele, dar nu mai necesare decat acestea care inseamna adevaratul inteles al Craciunului. Trebuie sa ne aduca in sufletul nostru iubire. Craciunul inseamna pentru noi bucurie spirituala mai presus de toate cele materiale’.
Lucrările câștigătorilor Concursului „Icoana ortodoxă – lumina credinței” sunt expuse la Muzeul Satului din Capitală
O expoziție cu lucrările câștigătoare la Concursul Național „Icoana ortodoxă – lumina credinței” a fost vernisată duminică la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București. La vernisaj a participat Nicolae Hrițcu, consilier patriarhal la…
De aici începe adevărata chemare apostolică: PS Varlaam Ploieșteanul către absolvenții de Teologie
Absolvenții Facultății de Teologie Ortodoxă din București au depus luni jurământul de credință. Festivitatea a avut loc în Biserica „Sfânta Ecaterina” Paraclis Universitar, după Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul. După slujbă, Episcopul…
Icoana Maicii Domnului de la Giurgeni sosește la o parohie din Ploiești
Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni ajunge marți, la ora 11:00 la Biserica Înălțarea Domnului – Eroilor din Ploiești. Aducerea în procesiune a icoanei face parte din manifestările dedicate celui…
București: Simpozion național despre rugăciune în experiența și spiritualitatea Sfinților Părinți
Marți începe la București Simpozionul Național de Teologie Patristică „Rugăciunea în experiența și spiritualitatea Sfinților Părinți”. Organizat de Departamentul de Teologie Istorică, Biblică și Filologie al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, evenimentul…
Hram la prima capelă a românilor din Viena: Popasul Sf. Ioan cel Nou a rodit peste timp noi biserici
Popasul moaștelor Sf. Ioan cel Nou de la Suceava la Viena, în perioada Primului Război Mondial, a rodit peste timp noi biserici românești, a remarcat Părintele Emanuel Nuțu sâmbătă, la hramul capelei istorice a românilor…