Semnarea Protocolului de colaborare între Biblioteca Națională a României și Editurile Patriarhiei Române

În data de 20 octombrie 2011, ora 11:00, în Rotonda Bibliotecii Naționale a României va avea loc semnarea unui Protocol de colaborare între Biblioteca Națională a României, reprezentată prin doamna Elena Tîrziman, director general, și Editurile Patriarhiei Române (Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, Basilica și Trinitas), reprezentate prin domnul Vasile Bănescu, în calitate de director.

Protocolul va avea ca obiective colaborarea părților pentru promovarea valorilor culturale și spirituale naționale și internaționale, dezvoltarea unor proiecte cultural-științifice destinate creșterii vizibilității și prestigiului celor două instituții (activități comune, evenimente, conferințe și expoziții), promovarea reciprocă a evenimentelor în rândul studenților, cadrelor didactice, cercetătorilor și opiniei publice în general etc.

Cu această ocazie, Biblioteca Națională a României va organiza o expoziție de cărți și reviste ortodoxe nou-intrate în colecțiile sale. Selecția a fost realizată cu aportul serviciilor: Depozit Legal, Dezvoltarea Colecțiilor, Catalogare-Indexare, Comunicarea Colecțiilor, Bibliografia Națională și Depozite. Legătorie.

De asemenea, va fi prezentată o expoziție virtuală cu fotografii din Colecțiile Speciale ale BNR (Cabinetul de Fotografii) privitoare la trei dintre Patriarhii Bisericii Ortodoxe Române: Miron Cristea (1868-1939), Nicodim (1864-1948) și Teoctist (1915-2007).

Evenimentul se va bucura și de participarea unor reprezentanți ai Patriarhiei Ortodoxe Române, ai Comisiilor de Cultură ale Parlamentului și ai Ministerului Culturii și Patrimoniului Național și va fi reflectat în mass-media (postul TRINITAS etc.).

Comentarii Facebook


Știri recente