Semnal editorial: Viața misionară a Iașilor, într-o revistă a liceenilor

Semnalăm apariția revistei „Lumina Credinței”, revistă de spiritualitate și gândire ortodoxă, a Colegiului Național „Emil Racoviță”, nr. 7, noiembrie 2009.

Revista, care apare cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, este o inițiativă a unui grup de elevi ai colegiului amintit, de studenți și de profesori, care doresc să aprofundeze misiunea creștin-ortodoxă în colegiul lor și în societatea ieșeană. Revista se dorește a fi o reîntoarcere la valorile sfinte ale credinței ortodoxe și ale neamului românesc, o punere în evidență a tezaurului Bisericii noastre într-un mod accesibil și prietenos pentru toți credincioșii și o analiză atentă și pertinentă a vieții sociale și culturale a urbei.

Articole de spiritualitate și gândire creștină se completează cu analize despre fenomene sociale contemporane (depresia), despre sfinți și sfințenie (Sf. Lavrentie al Cernigovului, Mic Pateric), interviuri cu preoți din Iași implicați în misiunea creștină în școli, documentare despre vetre monahale ale neamului românesc (Mănăstirea Voroneț), relatări ale unor minuni, portrete ale marilor duhovnici ai Bisericii (părintele Galeriu) și comemorări ale unor ctitori de neam românesc și de Biserică (mitropolitul Visarion Puiu), eseuri teologice, evocări – toate acestea într-o antologie diversă și accesibilă tuturor, informează cotidianul „Ziarul Lumina”.

Comentarii Facebook


Știri recente