Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul” din Giurgiu a primit vizita Patriarhului României cu ocazia prăznuirii Sfântului Gheorghe

În cadrul vizitei canonice efectuate în Eparhia Giurgiului, vineri 23 aprilie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a binecuvântat profesorii și elevii Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul’. După întâmpinarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române, însoțit de o aleasă suită de înalți ierarhi, preoți și diaconi, Preacucernicul Părinte Director Jica Marius Constantin a rostit cuvântul de bun venit, în care a prezentat istoria seminarului giurgiuvean și a proiectelor ce se află în desfășurare în cadrul acestuia.

De asemenea, Preacucernicia Sa a insistat asupra faptului că școlile teologice reprezintă un „veritabil punct de coeziune al tinerei generații în jurul valorilor autentic creștine’. A urmat prezentarea școlii, a paraclisului, a bibliotecii și a sălilor de clasă.

În cuvântul de învățătură, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a îndemnat pe tinerii seminariști să se aplece cu responsabilitate asupra misiunii de slujire a Bisericii, asumând învățătura de credință ortodoxă și accesibilizând-o, potrivit cerințelor lumii contemporane. De asemenea, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a acordat părintelui Jica Marius Constantin – Directorul Seminarului Teologic, diploma „Ordinul Sfântului Apostol Andrei’ în semn de prețuire și binecuvântare pentru activitatea desfășurată, informează episcopiagiurgiului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente