Seminarul Teologic ‘Sf. Vasile cel Mare’ din Iasi organizeaza in perioada 28-30 iunie 2003 examen de admitere

Seminarul Teologic Liceal Ortodox ‘Sfantul Vasile cel Mare’ din Iasi, care anul acesta implineste 200 ani de existenta, organizeaza in perioada 28-30 iunie 2003 examen de admitere. La acest examenul de admitere au fost scoase la concurs un numar de 90 de locuri, repartizate astfel:

– 30 locuri profil teologic;

– 30 locuri profil teologie-patrimoniu cultural;

– 30 locuri profil teologie pentru Biserica de Rit

Vechi.

Inscrierile la examenul de admitere si vizita medicala au loc in zile de 26-27 iunie a.c., urmand ca examenul propriu-zis sa se desfasoare in perioada 28-30 iunie 2003.

La seminariile teologice, cursuri de zi, se pot inscrie absolventi de gimnaziu cu certificat de capacitate, care au media generala de absolvire a claselor V-VIII minimum 7,00 si media la purtare minimum 9,00, daca la data inceperii anului scolar elevul nu a depasit varsta de 18ani.

La seminariile monahale, precum si la seminariile teologice, forma de invatamant frecventa redusa, se pot inscrie absolventi de gimnaziu cu certificat de capacitate sau cu certificat de echivalare a examenului de capacitate, cu varsta de pana la 35ani.

Examenul de admitere va consta in:

– vizita medicala, care este eliminatorie;

– Religie, proba scrisa;

– verificarea dictiei si a aptitudinilor muzicale, pentru profilul teologic, sau proba practica pentru testarea aptitudinilor de desen si culoare, pentru profilul patrimoniu cultural.

Comentarii Facebook


Știri recente