Seminarul Teologic Ortodox „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Piatra Neamț își va sărbători ocrotitorii spirituali

În Piatra Neamț, Seminarul Teologic Ortodox „Sfinții Împărați Constantin și Elena” își sărbătorește ocrotitorii spirituali. Cu prilejul hramului din acest an conducerea instituției a organizat o gamă largă de manifestări care au debutat luni 17 mai și se vor încheia mâine, 21 mai, cu Sfânta Liturghie.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Dan Ioan Cojan, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Piatra Neamț: „Luni, 17 mai, începând cu ora 15:00 a avut loc sesiunea de referate ale elevilor seminariști, sub titlul ‘Constantin cel Mare și creștinismul. Edictul de la Milan’. Marți, 18 mai, a avut loc conferința susținută de părintele prof. Oprea Ștefan cu titlul ‘Constantin cel Mare și Sinodul I Ecumenic. Biserica în timpul domniei sale’. Miercuri, 19 mai, la ora 15:00 s-a desfășurat o a doua conferință, de această dată susținută de părintele prof. Bogdan Constantin cu titlul ‘Explicarea Simbolului de Credință în Omiliile Sfântului Chiril al Ierusalimului’, conferință care se înscrie în seria activităților dedicate Anului Omagial al Simbolului de Credință. Pentru ziua de prăznuire a Sfinților Împărați Constantin și Elena, 21 mai, începând cu ora 7:30 la demisolul Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, din cartierul Gara Veche, Municipiul Piatra-Neamț, va avea loc Slujba Utreniei urmată de Acatistul Sfinților Împărați Constantin și Elena. La ora 10:00 se va oficia Sfânta Liturghie în cadrul căreia răspunsurile la strană vor fi date de o parte din elevii seminariști”.

Comentarii Facebook


Știri recente