Seminarul Teologic Ortodox din Tulcea și-a sărbătorit hramul

În Biserica Ortodoxă este sărbătorit astăzi, 28 februarie, Sfântul Ioan Casian. Cu acest prilej, Seminarul Teologic Ortodox din Tulcea și-a sărbătorit hramul, după cum informează episcopiatulcii.ro. Sfânta Liturghie a fost săvârșită în această sărbătoare de către Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii. După oficierea Sfintei Slujbe Preasfinția Sa a participat la serbarea elevilor seminariști închinată acestui eveniment din viața școlii.

„Ne bucurăm că Sfântul Ioan Casian împreună cu Sfântul Gherman, pomenit și el tot astăzi, ambii din Dacia Pontică străromâni de-ai noștri, au dus faima ortodoxiei până departe în Orient, la Roma și Marsilia și acolo se bucură de o cinstire deosebită”, a spus Preasfinția Sa în cuvântul său de învățătură, după cum ne informează TRINITAS TV.

Astăzi a fost lansat și primul număr al revistei Armonii. Secolul XXI a profesorilor Seminarului Teologic. Prin evenimentele de astăzi, Seminarul Teologic Ortodox din Tulcea a marcat împlinirea a 19 ani de existență, de slujire lui Dumnezeu și Școlii românești din Dobrogea, patria Sfântului Ioan Casian.

Comentarii Facebook


Știri recente