Seminarul Teologic din Craiova, locul I pe țară la Olimpiada de Limbi Clasice

Doi elevi de la Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova au fost clasați pe locurile I și II la Olimpiada Națională de Limbi Clasice, disciplina Limba Greaca Veche, care s-a desfășurat în perioada 5-7 aprilie la Brașov, după cum ne informează Gabriela Popescu, Biroul de presa al Arhiepiscopiei Craiovei.

Cristian Olaru, din comuna doljeană Scaești, elev în clasa a IX-a la Seminarul Teologic din Craiova, a obținut locul I dar și premiu special la etapa națională a Olimpiadei de Limbi Clasice, disciplina Limba Greaca Veche, în timp ce colegul său, Emanuel Nicola, clasa a IX-a, a fost clasat pe locul II.

„Elevii din cadrul seminarului au participat la olimpiadă având binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. Rezultate obținute reprezintă o performanță, o bucurie pentru întreg colectivul Seminarului Teologic. Ne bucurăm nespus pentru reușita elevilor noștri”, a declarat Cristina Maria Trușcă, profesor la disciplina Limbi Clasice, Seminarul Teologic din Craiova, fiind și îndrumătorul celor doi elevi.

Cristian Olaru, cel care a adus Seminarul Teologic din Craiova pe locul I din țară, spune că acest premiu îl motivează să participe și pe viitor la concursuri, ca reprezentant al seminarului din Bănie. „Fiind în primul an de studiu la seminar, este pentru întâia oară când m-am înscris la Olimpiadă. A fost o reușită, m-a ajutat Dumnezeu să mă întorc în Craiova cu acest premiu. Le mulțumesc domnilor profesori pentru că ne-au susținut, ne-au încurajat și pentru că au avut încredere în noi”, a mărturisit olimpicul.

Comentarii Facebook


Știri recente