Seminarul Teologic din Craiova, la Olimpiada Națională de Religie de la Iași

Patru elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova au plecat în această dimineață spre Iași, pentru a participa la Olimpiada Națională de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice, după cum ne-a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presa al Arhiepiscopiei Craiovei.

Concursul se va desfășura sub patronajul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, în perioada 19 – 21 aprilie, urmând să se încheie printr-o festivitate de premiere. Seminarul Teologic din Cetatea Băniei este reprezentat de elevii seminariști: Vlad Șișu, Gheorghiță Covrig, Alexandru Fleancu și Mihai Pleșoianu.

” Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, seminarul nostru este prezent și în acest an la etapa națională a olimpiadei. Sperăm să ne întoarcem cu rezultate deosebite”, a declarat profesorul Angel-Cristian Stăiculescu, unul dintre îndrumătorii elevilor.

Pe lângă participarea la olimpiadă, elevii craioveni vor merge în pelerinaj la mai multe mănăstiri și puncte turistice din Moldova, printre care mănăstirile Cetățuia, Galata, Sfinții Trei Ierarhi, Golia și Catedrala Mitropolitană.

Comentarii Facebook


Știri recente