Seminarul Sfântul Apostol Andrei din Galați, în fața unui nou an școlar

Festivitatea de deschidere a noului an școlar la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galați a început cu Sfânta Liturghie, oficiată în Capela instituției de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, informează TRINITAS TV.

La slujbă au participat toți cei 210 elevi, alături de care s-au aflat și micii elevi din clasa I a ciclului primar și din două clase pregătitoare, înființate anul acesta, majoritatea fiind împărtășiți cu Sfintele Taine de Chiriarhul Dunării de Jos. Cu toții au asistat apoi și la slujba de Te Deum.

‘Îndrăznește, ridică-te, te cheamă Hristos Domnul tinere, copile, profesore, părinte, la învățătura folositoare sufletului și la educația folositoare vieții în mijlocul poporului nostru. În chip cu totul deosebit, la Seminarul Sfântul Andrei noutatea o constituie venirea a trei clase de copii în noul pavilion, încât putem vorbi și de împlinirea mesajului Mântuitorului: Lăsați copiii să vină la Mine, și cu adevărat, în seminar, pe lângă cei 210 elevi, de la cele două secții, Patrimoniu și Pastorală, se adaugă trei clase de copii’, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

Clasa I a ciclului primar și cele două clase pregătitoare au fost înființate prin detașarea de la Școala Gimnazială nr. 25, din cauza lipsei de spațiu.

În anul școlar precedent, la seminarul teologic gălățean promovabilitatea la examenul de bacalaureat a fost de 93%.

Alături de seminariști s-au aflat la festivitate și părinții acestora.

Comentarii Facebook


Știri recente