Seminarul international ‘Tineretul si viata europeana’, Durau 9-13 iulie 2003

In perioada 9-13 iulie 2003 se desfasoara la Durau seminarul international ‘Tineretul si viata europeana’, organizat de Asociatia Nationala pentru Educatie din Romania in parteneriat cu Directia Generala pentru Activitati Extrascolare din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului si Centrul Cultural Pastoral ‘Sfantul Daniil Sihastrul’ Durau.

La seminar participa reprezentanti ai unor asociatii de tineret din Italia, Bulgaria si Franta, inspectori educativi si directori de palate ale copiilor, reprezentanti si membri ai unor asociatii din Romania, precum si voluntari.

Seminarul ‘Tineretul si viata europeana’ reprezinta o oportunitate pentru participanti de a pune in discutie demersurile comune in domeniul educatiei pentru cetatenie democratica. Programul intalnirii cuprinde prezentari ale proiectelor aflate in curs de derulare in spatiul european, precum si aplicatii practice, demonstratii de lucru pe ateliere cu tinerii aflati in tabara Durau, organizata de Centrul UNITER Iasi.

Intalnirea constituie totodata preilejul de a face cunoscut Programul National ‘Educatie pentru Ceatenie Democratica’, initiat de Directia Generala pentru Activitati Extrascolare din Ministerul Educatiei , Cercetarii si Tineretului. Programul are ca scop formarea si dezvoltarea competentelor si atitudinilor necesare tinerilor pentru o implicare activa in voiata sociala, pentru a contribui la dezvoltarea unei societati mai juste si mai tolerante, pentru a apara valorile si principiile pluralismului si drepturilor omului, baza democratiei.

In cadrul seminarului de la Centrul Cultural Pastoral Durau, participantii au ocazia de a descoperi zonele comune de interes si, pe aceasta baza, de a prefigura proiecte in parteneriat, in sprijinul educatiei tinerilor in vederea constituirii unei societati democratice autentice.

Secretariatul Centrului Pastoral Durau

Comentarii Facebook


Știri recente