Seminarul din Dorohoi a găzduit cercul pedagogic al directorilor de licee

Joi, 22 noiembrie 2012, la Seminarul Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi, s-a desfășurat Cercul pedagogic al directorilor de licee din județul Botoșani, la care au luat parte directorii de licee, colegii naționale, palate și cluburi ale copiilor din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, informează „Ziarul Lumina”.

Temele aduse în discuție au fost „Educația centrată pe valori”, prezentată de pr. prof. Ionuț-Ștefan Apetrei, „Școala, comunitatea socială și Biserica – factori educaționali; de la învățământul pentru toți la învățământul pentru fiecare” și „Organizarea activității de curriculum la Seminarul Teologic Dorohoi – realizări și perspective”, prezentate de directorul Seminarului Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi, pr. prof. Constantin Muha.

Apreciind subiectele discutate, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, doamna prof. Marilena Mardare, a conchis că „de multe ori, când ne reportăm la educația morală, nu facem decât imputări – că tinerii strică, distrug etc. Problema e cum îi putem determina pe acești tineri ca, atunci când vor ieși de pe băncile școlii, să se comporte realist și responsabil în societate, să fie conștienți de faptul că totul se plătește”.

Directorul Seminarului Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi, pr. prof. Constantin Muha, a concluzionat: „Din punctul de vedere al organizării și desfășurării, acțiunea a reprezentat un succes, datorită implicării întregului corp profesoral, personalului didactic auxiliar și nedidactic, precum și a elevilor, toate contribuind la consolidarea imaginii școlii teologice dorohoiene, școală de tradiție și prestigiu în spectrul insituțiilor de învățământ și cultură din ținutul Botoșanilor”.

Comentarii Facebook


Știri recente