Seminariștii de la Caransebeș, premiați

Joi, 21 iunie, în Sala de festivități ‘Episcop Elie Miron Cristea’, în prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor Seminarului Teologic Ortodox Liceal ‘Episcop Ioan Popasu’, după cum informează „Ziarul Lumina.”

Elevii seminariști, care de-a lungul anului școlar au obținut rezultate bune și foarte bune la învățătură în formarea lor de viitori slujitori ai altarelor, și-au primit răsplata strădaniilor. Premii au primit și elevii care au participat la activitățile misionare, pastorale și caritative ale episcopiei. Premiile oferite elevilor au constat în cărți și bani și au fost acordate din partea Centrului eparhial, ca mulțumire pentru dragostea și interesul arătat de aceștia pentru studiul teologiei, dar și pentru încurajarea pe mai departe spre un progres școlar și duhovnicesc. Au primit diplome de vrednicie, cărți și premii în bani și elevii seminariști care în cursul anului școlar 2010-2011 s-au remarcat prin ținuta lor duhovnicească și dragostea pentru Biserica lui Hristos.

În cuvântul său adresat celor prezenți, chiriarhul a precizat: ‘Ne bucurăm foarte mult că și în acest an elevii noștri seminariști au obținut rezultate bune și foarte bune la învățătură și purtare. Astăzi, în sala de festivități a episcopiei noastre, la ceas festiv și de bilanț, ne-am întâlnit cu toții: părinți profesori, părinții elevilor și, nu în ultimul rând, elevii, iar cei care s-au evidențiat în acest an școlar au primit din partea noastră premii: cărți și un ajutor bănesc, tocmai pentru a-i stimula, a-i încuraja și a-i motiva pe cei buni care sunt îndemnați de către noi să continue și să obțină rezultate și mai bune în anul școlar viitor 2012-2013. Menționăm faptul că absolvenții seminarului nostru teologic, promoția 2012, a obținut rezultate foarte bune la învățătură și purtare și credem că majoritatea vor continua studiile teologice și se vor înscrie la Facultatea de Teologie din Caransebeș sau poate la alte facultăți din Mitropolia Banatului. Ne-am bucurat foarte mult pentru că am avut și în acest an elevi care au reprezentat Seminarul Teologic din Caransebeș la olimpiadele care au fost organizate în cadrul Patriarhiei Române și care au obținut rezultate foarte bune. Așadar, suntem mulțumiți de activitatea elevilor noștri seminariști și totodată le mulțumim și îi felicităm pe toți cei care formează corpul didactic al Seminarului Teologic din Caransebeș’.

De asemenea, părintele Daniel Alic, consilierul cultural al Episcopiei Caransebeșului, a menționat: ‘Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, am ajuns la finalul unui nou an școlar la Seminarul Teologic. Ca de fiecare dată, la un astfel de moment festiv, ne aducem aminte că școala teologică din Caransebeș este o instituție de învățământ cu o tradiție de peste 150 de ani, ne aducem aminte că pe băncile acestei școli au învățat oameni de seamă ai Bisericii noastre creștine și ortodoxe și nădăjduim ca elevii noștri actuali să poarte cu cinste această tradiție și să urmeze exemplul înaintașilor’.

La final, au fost comunicate elevilor și părinților hotărârile consiliului profesoral al școlii teologice, precum și altele cu privire la viitorul educațional și duhovnicesc al Seminarului Teologic.

Comentarii Facebook


Știri recente