Seminariștii buzoieni la început de drum

Tinerii teologi buzoieni au început astăzi, 13 septembrie, școala. Elevii de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Chesarie Episcopul” și de la Școala de cântăreți bisericești „Sfântul Mucenic Sava” din Buzău au participat la festivitatea de deschidere în Paraclisul arhiepiscopal „Sfinții Împărați Constantin și Elena”. La eveniment a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, informează TRINITAS TV.

„La Seminar și la Școala de cântăreți veți fi pregătiți nu numai pentru viața aceasta, ci mai ales pentru viața veșnică. Viața aceasta este o clipă în fața lui Dumnezeu. Și având în vedere acest lucru trebuie să fiți responsabili”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Epifanie al Ciprului” de la Mănăstirea Rătești, festivitatea s-a desfășurat în paraclisul școlii. În cursul acestei veri clădirea școlii a fost modernizată.

Noul an școlar marchează și începutul participării elevilor seminariști de la cele două școli teologice buzoiene la proiectul „Comenius”, care are drept scop evidențierea influențelor Orientului asupra lumii occidentale.

Atât festivitatea de la Buzău, cât și cea de la Mănăstirea Rătești au fost precedate de Sfânta Liturghie și Te Deum.

Comentarii Facebook


Știri recente