Seminariștii arădeni participă la proiectul transnațional „Pași spre mai bine”

Seminarul Teologic Liceal Ortodox Arad este beneficiarul unui proiect Leonardo da Vinci, intitulat ‘Pași spre mai bine’, realizat cu un grant de 57.652 de euro, în parteneriat cu instituții diaconale protestante și parohii ortodoxe din Germania, informează „Ziarul Lumina”. Vor fi implicate Centrum fur Erwachsenenenbildung Tagungs-und Gastehaus Hannover, Rumanisch Orthodoxe Kirchengemeinde ‘Hellinger Georg’ zu Lepzig, în calitate de organizații de primire, precum și Wsamar Bildungsgesellshaft mbH i.Gr. Lepzig, în calitate de organizație intermediară. În cadrul acestui proiect european, 20 de elevi seminariști din clasele XI-XII, însoțiți de doi preoți profesori, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Timotei, Arhiepiscop al Aradului, vor participa în perioada 28 februarie – 13 martie la un stagiu de formare în Germania.

Parteneriatul transnațional implică plasament în Lepzig și Hanoveer, participanții formându-se în organizații cu caracter social patronate de Biserică, având posibilitatea să descopere cum funcționează aceste organizații, să se familiarizeze cu practicile interne ale acestora, să se implice în activități de voluntariat, putând astfel să experieze dimensiunea practică a valorilor creștine studiate la disciplina Teologia Morală Ortodoxă și Spiritualitate.

Obiectivele proiectului urmăresc dezvoltarea competențelor, cunoștințelor și abilităților necesare pentru desăvârșirea activității pastoral-misionare, dobândirea de experiență practică în organizarea activităților filantropice, precum și formare personală în scopul realizării unei mai bune comunicări în spirit european, promovarea dialogului intercultural, interlingvistic și interconfesional în spiritul toleranței, ecumenismului, al înțelegerii și al respectului reciproc.

Comentarii Facebook


Știri recente