Seminarii de planificare strategică la Iași

La sediul Fundației ‘Solidaritate și Speranță’ a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei s-au organizat, în perioada 28 februarie – 2 martie, lucrările seminarului cu tema ‘Planificarea strategică a serviciilor sociale în cadrul Arhiepiscopiei Iașilor’, informează „Ziarul Lumina”.

Scopul acestui seminar a fost prezentarea și însușirea de către participanți a noțiunilor și etapelor din planificarea strategică. La această sesiune de pregătire au participat lucrători ai departamentelor social-filantropice ale Arhiepiscopiei Iașilor, împreună cu delegați ai protoieriilor și ai unor așezăminte din cadrul eparhiei. ‘Cursul face parte dintr-un șir de cinci module de pregătire ce vor fi organizate până în luna noiembrie a acestui an. Finalitatea acestui proces vizează coagularea unei strategii eparhiale cu privire la activitatea ce va fi desfășurată pe plan social-filantropic, precum și un plan operațional pentru următorul an de implementare. Această etapă a proiectului a început la Tismana, unde au fost instruiți delegații Arhiepiscopiei Craiovei, și a continuat la Bușteni cu delegații din Arhiepiscopia Bucureștilor’, a declarat părintele consilier patriarhal Dorel Moțoc, coordonator programe europene în cadrul Sectorului Social-filantropic al Patriarhiei Române.

Proiect de dezvoltare a capacității organizaționale

Activitățile prezentate fac parte din proiectul ‘Rețea teritorială de furnizori creștini de servicii sociale – parteneri strategici în domeniul incluziunii sociale’, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin POSDRU și implementat în arhiepiscopiile Bucureștilor, Iașilor și Craiovei de Organizația Internațională de Caritate Creștin-Ortodoxă (IOCC România), în parteneriat cu Patriarhia Română și Federația Filantropia. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea capacității organizaționale a Bisericii Ortodoxe Române (BOR) la nivelul Administrației Patriarhale și a trei eparhii (B, DJ, IS) din România – ca fază-pilot a unui plan pe șapte ani de dezvoltare a capacității la nivel național, astfel încât BOR să devină cel mai puternic partener strategic al Guvernului în domeniul incluziunii sociale.

Comentarii Facebook


Știri recente