Seminar pe teme biblice, istorice și de spiritualitate ortodoxă, în Episcopia Devei și Hunedoarei

Joi, 12 iulie 2012, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, la Inspectoratul Școlar al județului Hunedoara s-a desfășurat un seminar pe teme biblice, istorice și de spiritualitate ortodoxă, după cum ne informează episcopiadevei.ro.

Manifestarea s-a bucurat de prezența reprezentanților autorităților locale și județene, care au ascultat cu interes comunicările susținute de profesori consacrați ai învățământului universitar teologic românesc.

Astfel, în prima parte a întâlnirii, Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Mihoc de la Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu și Prof. Univ. Dr. Ioan Chirilă de la Facultatea de Teologie din Cluj au vorbit despre apariția, știința interpretării, importanța traducerii corecte a Sfintei Scripturi și despre rolul acesteia în nașterea dogmei, a moralei și a misticii ortodoxe.

Cea de a doua secțiune a fost dedicată trecutului ecleziastic. Pr. Conf. Univ. Dr. Daniel Benga de la Facultatea de Teologie din București a făcut o incursiune în istoria Bisericii Ortodoxe de la întemeierea acesteia și până în contemporaneitate, punând accent pe martirii jertfiți pentru că l-au mărturisit pe Hristos.

În partea finală, Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă, președinte al Asociației Filantropice Medical Creștină Christiana, a conferențiat despre relația Biserică-Stat comentând despre mai multe prevederi legislative actuale cu caracter anticreștin.

Pe tot parcursul evenimentului cei prezenți în sală au putut pune întrebări conferențiarilor, întâlnirea având un caracter interactiv.

Comentarii Facebook


Știri recente