Seminar de informare pentru preoții protopopiatelor Călărași și Oltenița

În perioada 15-19 noiembrie 2012, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Sectorul Social – Misionar, coordonator al activităților sociale din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor în colaborare cu Birourile de Asistență Socială ale Protopopiatelor Călărași și Oltenița, a organizat trei seminarii de informare pentru preoți, cu tema „Asistența socială în B.O.R. în contextul unui nou cadru legislativ în domeniul social”, locul desfășurării fiind în Centrul Socio-Cultural „Episcopul Damaschin” al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

În cadrul celor două întâlniri, potrivit sf-esc.ro, participanții au prezentat acțiunile social-filantropice dezvoltate la nivelul parohiilor păstorite, prin intermediul cărora Episcopia Sloboziei și Călărașilor se implică în viața socială a credincioșilor nevoiași.

În urma dialogului dezvoltat în cadrul întălnirii între participanți, a rezultat o reală necesitate în ce privește însușirea unor informații de calitate în domeniul social, urmând ca în perioada viitoare să fie identificate metode prin care activitatea socială din parohii, să fie substanțial îmbunătățită.

La aceste întâlniri au participat 71 de preoți, fiecare primind un certificat de participare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…