Seminar de informare la Curtea de Argeș

La Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului a fost organizat luni, 22 august, un seminar de informare cu privire la implementarea proiectului european ‘Promovarea în comunitate a economiei sociale’ în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, potrivit „Ziarul Lumina”.

Casa ‘Pelerinul’ din municipiul Curtea de Argeș a fost gazda celui de-al doilea seminar de informare, din cele 26 care urmează a fi implementate în 13 județe ale regiunilor Sud Muntenia și Sud-Est: Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Tulcea și Vrancea, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. În cadrul seminarului de informare, responsabilii de proiect s-au adresat preoților din eparhie și reprezentanților actorilor sociali, care gestionează activități economice sau servicii sociale cu scopul de a promova conceptul de economie socială în comunitate. La eveniment a participat și Înalt Preasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, care a binecuvântat această lucrare și i-a îndemnat pe cei responsabili să depășească faza de informare prin realizări concrete în cadrul comunităților unde există diferite probleme sociale.

În urma seminarului de informare, cei prezenți au conștientizat că economia socială reprezintă un alt mod de a face afaceri, de a produce, de a consuma și de a oferi locuri de muncă. Este o metodă caracterizată prin mai multe calități distinctive, care nu trebuie atenuate și care constau, în principal, în dorința de a combina și a reconcilia producția și ocuparea forței de muncă cu valori precum solidaritatea, responsabilitatea și demnitatea umană în toate domeniile, inclusiv în lumea muncii.

Unul dintre scopurile proiectului european ‘Promovarea în comunitate a economiei sociale’ este promovarea activităților economice care au finalitate în sfera socială. Implementarea acestui proiect european în cadrul unei parohii ar duce la niște posibilități mai mari pentru ca parohia să fie mult mai activă în desfășurarea activităților sociale, mai ales că sunt foarte multe parohii cu posibilități financiare reduse. De asemenea, proiectul vine în sprijinul Bisericii prin faptul că personalul clerical este încurajat în a relaționa cu personalul instituțiilor de stat în prevenirea problemelor cu care se confruntă Biserica și societatea actuală.

Proiect pentru dezvoltarea durabilă a României

Proiectul european se desfășoară pe o perioadă de trei ani, iar obiectivul general este promovarea în regiunile Sud Muntenia și Sud-Est a economiei sociale ca fiind o componentă socio-economică viabilă pentru consolidarea unui sistem social echitabil, premisă pentru asigurarea dezvoltării durabile în România. Proiectul este realizat de Episcopia Sloboziei și Călărașilor în parteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos și Școala Română de Afaceri a Camerelor de Comerț și Industrie – Filiala Ialomița, aceasta din urmă având rolul de a asigura formarea formatorilor.

Comentarii Facebook


Știri recente