Seminar de formare interjudețean la Tismana

Complexul „Sfântul Nicodim” de la Tismana a găzduit în perioada 8 – 11 iulie lucrările Seminarului de formare pe tema „Tehnici de îmbunătățire a comunicării în învățământul preuniversitar”, conform mitropoliaolteniei.ro. Activitatea a fost realizată cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, de Fundația „Cuvântul care zidește”, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei. Parteneri în acest demers au fost Inspectoratul Școlar Județean Dolj și Casa Corpului Didactic Dolj. Au participat mai mulți educatori, învățători și profesori din județele Dolj, Olt și Cluj.

În cadrul întâlnirii au fost dezbătute probleme legate de comunicarea didactică în învățământul preuniversitar. Participanții au analizat rolul pe care îl are un cadru didactic în conturarea modelelor de exprimare. De asemenea, au fost aprofundate metodele prin care elevii pot obține o imagine mai clară despre ei și despre societate, prin transformarea conflictelor în șanse educative.

Programul a fost îmbogățit prin participarea la slujbele de seară și de noapte, săvârșite în Biserica Mănăstirii Tismana.

Comentarii Facebook


Știri recente