Seminar biblic în Israel organizat de Facultatea de Teologie din Craiova

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Facultatea de Teologie din Craiova a organizat, în perioada 13 – 17 octombrie, seminarul biblic ‘Pe urmele Mântuitorului Hristos. Aspecte ale vieții cotidiene în Israelul secolelor I î.Hr. – I d.Hr.’. Activitatea a avut loc în Israel și a fost coordonată de conf. univ. dr. Mihai Valentin Vladimirescu, prodecan al Facultății de Teologie din Craiova, informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Oltenia.

Lucrările susținute de participanți au vizat în mod direct descoperirile arheologice făcute pe teritoriul Țării Sfinte, subliniind totodată particularitățile arhitecturale ale construcțiilor irodiene, configurația politică, socială și lingvistică din Israelul biblic, dar și religia mozaică și contactul acesteia cu filosofia elenistică. Seminarul a avut o accentuată dimensiune practică, lucrările fiind susținute la locuri reprezentative pentru temele abordate, precum Cetatea Ierusalimului, Ierihon, Qumran, Masada, Capernaum, Muntele Fericirilor.

Printre participanți s-au numărat cadre didactice ale Universității din Craiova, de la facultățile de Teologie, Litere și Științe Sociale, cercetători și doctoranzi, dar și studenți ai Facultății de Teologie din Craiova. Manifestarea a făcut parte din cadrul proiectului de cercetare cu titlul ‘Viața de zi cu zi în timpul Mântuitorului Hristos’, finanțat din contractul POSDRU/89/1.5/S/61968 (2009) și cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Comentarii Facebook


Știri recente