Șeful Comisiei de Politică Externă din cadrul Consiliului Național Palestinian în vizită la Patriarhia Română

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMANE ne informează

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, l-a primit astăzi, 9 septembrie 2011, la Reședința patriarhală, pe domnul dr. Nabil Shaath, șeful Comisiei de Politică Externă din cadrul Consiliului Național Palestinian. Oficialul palestinian a fost însoțit de către Excelența Sa domnul Ahmad Bader Aqel, Ambasadorul Autorității Naționale Palestiniene în România.

Domnul dr. Nabil Shaath a mulțumit pentru primire și a apreciat relațiile bune dintre poporul român și poporul palestinian. În acest context, oaspetele palestinian a prezentat eforturile depuse de Autoritatea Națională Palestiniană pentru pace în Orientul Mijlociu. Aceste eforturi, cu sprijin internațional, pot influența conviețuirea pașnică și încrederea reciprocă între popoare de credință și culturi diferite în această regiune considerată loc sfânt de cele trei mari religii monoteiste.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a exprimat speranța că, prin rugăciune către Dumnezeu Cel Atotputernic și dialog bilateral, factorii responsabili din regiune vor identifica soluții practice de implementare a unei păci durabile în regiune.

În cadrul întrevederii, Patriarhul României l-a informat pe oaspetele palestinian despre stadiul relațiilor dintre Patriarhia Română și Patriarhia Ierusalimului în legătură cu Așezământul românesc de la Ierihon.

În numele Autorității Naționale Palestiniene, domnul dr. Nabil Shaath a adresat Patriarhului României invitația de a vizita Ierihonul și alte teritorii palestiniene.

Comentarii Facebook


Știri recente