Sediul Polițiștilor Comunitari din Timișoara a fost sfințit

Sediul central al Poliției Comunitare din Timișoara, de pe strada Avram Imbroane nr. 54, a fost sfințit ieri, 8 decembrie. Slujba a fost săvârșită de către părintele Nicolae Mircia, parohul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” – Timișoara – Ronaț, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Evenimentul sfințirii noului sediu al Poliției Comunitare din Timișoara a reunit oficialități locale și județene, între care Gheorghe Ciuhandu, primarul orașului, col. jr. Doru Spătaru, director executiv al Poliției Comunitare Timișoara, Mircea Băcală, prefectul județului Timiș, președinții consiliilor consultative de cartier și alți invitați. Din partea Arhiepiscopiei Timișoarei a fost prezent la eveniment părintele Nicolae Mircia, parohul Bisericii ‘Adormirea Maicii Domnului’ – Timișoara – Ronaț. Acesta a oficiat slujba de binecuvântare a noului sediu central și a transmis binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și mesajul Preasfințitului Paisie, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. După oficierea serviciului religios, col. jr. Doru Spătaru, director executiv al Poliției Comunitare Timișoara, a mulțumit în mod deosebit Înalt Preasfințitului Mitropolit Nicolae pentru sprijinul acordat la inaugurarea noului sediu central al Poliției Comunitare din Timișoara. A fost prezentat apoi invitaților noul sediu, iar în sala de conferință au fost rostite scurte cuvântări despre activitatea Poliției Comunitare Timișoara.

Primarul orașului, Gheorghe Ciuhandu, în cuvântul rostit, a subliniat importanța Poliției Comunitare în viața cetățenilor orașului, menționând că de-a lungul celor patru ani de activitate a reușit să contribuie la menținerea unui climat de liniște și siguranță la nivelul municipiului Timișoara. „Împreună cu echipa pe care o coordonez, am încercat de-a lungul timpului să facem din Timișoara un oraș de care timișorenii să fie mândri, să păstrăm Timișoara ca pe un loc civilizat, curat, dezvoltat din punct de vedere economic și mai ales un oraș sigur. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul timișorenilor, care au contribuit prin atitudinea și faptele lor la aceste aspecte. Poliția Comunitară Timișoara este încă o instituție tânără care dorește să evolueze în concordanță cu cerințele și așteptările timișorenilor”, a spus primarul Timișoarei.

Poliția Comunitară s-a implicat foarte mult, în ultimii ani, în acțiuni de patrulare în oraș, a participat la menținerea ordinii publice, la manifestările orașului, cum ar fi programele culturale ‘Timișoara Mica Vienă’, ‘Zilele Timișoarei’, ‘Ruga Bănățeană’, la festivalurile organizate de Primăria Municipiului Timișoara, împreună cu consiliile consultative de cartier, precum și la manifestări religioase și sportive.

Comentarii Facebook


Știri recente