Sediul noului protopopiat Bran Zarnesti a fost sfintit

IPS Laurentiu, Mitropolit al Ardealului, impreuna cu PS Visarion Rasinareanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a oficiat astazi slujba de sfintire a sediului Protopopiatului Bran Zarnesti, cu sediul in Rasnov. Sfintirea a avut loc in jurul orelor 13.00, dupa instalarea parintelui Gheorghe Coltea ca protopop de Bran Zarnesti. Reactivarea acestui protopopiat a fost decisa in data de 19 mai 2006, in prima sedinta a Adunarii eparhiale a Arhiepiscopiei Sibiului. Despre contextul reactivarii Protopopiatului Bran Zarnesti ne-a vorbit IPS Laurentiu, Mitropolit al Ardealului: ‘Pentru buna desfasurare a vietii pastorale, misionare si filantropice, noi am considerat ca Protopopiatul Brasov sa fie impartit in trei protopopiate. Ramane protopopiatul clasic, Brasov, apoi inca doua noi protopopiate: Protopopiatul Bran-Zarnesti cu sediul la Rasnov si Protopopiatul Sacele. Aceasta s-a facut din punct de vedere practic, deoarece s-a dezvoltat foarte mult Brasovul, avand 140 de preoti, fiind imposibil ca un protopop sa poata vizita atatea unitati in subordinea lui’.

De asemenea, despre evenimentul de astazi ne-a vorbit si parintele Gheorghe Coltea, protopop de Bran Zarnesti: ‘A fost o sarbatoare frumoasa, splendida. A fost prezent IPS Mitropolit Laurentiu Streza, a fost prezent PS Visarion Rasinareanul, a fost prezent domnul profesor univ. Constantin Voicu, fost rector al Facultatii de Teologie din Sibiu timp de 16 ani, au fost prezenti consilieri ai Arhiepiscopiei Sibiului si aproximativ 40 de preoti. S-a facut hirotesia protopopului in persoana mea, fiind distins cu rangul de protopop stavrofor si mi s-a dat dreptul sa port bedernita la sfintele slujbe. La finalul Sf. Liturghii ne-am deplasat la sediul protopopesc, unde s-a facut sfintirea apei si a sediului. Pentru acest protopopiat a fost pictata cea mai mare icoana din Arhiepiscopia Sibiului, o icoana transportabila, care are 4 metri lungime si 2 metri latime’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…